Om Mig

Att teckna och måla har alltid varit mitt främsta sätt att kommunicera med världen; att uttrycka mina känslor och idéer och berätta historier genom bilder.

I mitten av 2000-talet flyttade jag till Gotland för att utbilda mig till arkeolog. Ödet ville annorlunda. 2008 fick jag som student en praktikplats på Fornsalen/Fenomenalen i Visby för att hjälpa till med skapandet av en ny interaktiv utställning om arkeologi. När mina handledare upptäckte min talang för teckning fick jag ta över ansvaret för hela den grafiska utformningen. Utställningen hette Kalla Spår, och 2009 hamnade den bland fem finalister till den åtråvärda nationella titeln Årets Utställning.

Jag fick fler bilduppdrag till andra utställningar, och i slutet av 2010 startade jag mitt eget företag som illustratör, konstnär och designer.

Till största delen är jag självlärd – mitt tecknande och personliga stil har utvecklats genom en hel livstid av experimenterande och passion. Kreativitet är en ständigt utvecklande process, man står aldrig stilla! Jag har även gått en handfull kurser i kroki för att få en bättre känsla för den mänskliga kroppen i vila och rörelse.

Jag jobbar främst digitalt, även om jag också skissar för hand med blyerts och gärna använder mig av akrylfärger på duk. Och naturligtvis har jag en speciell plats i mitt hjärta för akvarellfärg, det första medium jag utvecklade min stil med som ung tonåring och som fortfarande är så rikt och vackert i sitt uttryck!

Förutom illustration håller jag via Uppsala Universitet och Vuxenskolan även kurser och lektioner i teckning, concept art och kreativt skrivande.

Det finns många historier kvar att berätta!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *