Uppdrag: Skrämmarna

Omslag och 30-talet illustrationer till boken Hemliga Boken för Äventyrare – Uppdrag: Skrämmarna av Cecilia Rihs, utgiven på Olika Förlag.

Linas farmor ligger på sjukhus i Ryssland efter att ha brutit benet medan hon var ute på spännande monsterjakt. Nu behöver farmor Linas hjälp att undersöka om de mystiska spökena ”Skrämmare” finns på riktigt eller ej. Ett läskigt och spännande äventyr! Tur att Lina har sin bästa vän och partner älvan (eller egentligen tolvan) Peppar till hjälp…

skrammarna-omslagss

Om boken har bland annat skrivits:

De mörka och målande bilderna illustrerade av Silvy Strand ger ett extra djup till den redan spännande och skrämmande berättelsen.” – 365 Böcker Du Borde Läsa

Slutligen gillar jag de uttrycksfulla svartvita illustrationerna av Silvy Strand, som fint experimenterar med ljus och mörker, på ett spännande vis. Vittror, skogstroll och skrämmor, här finns de snyggt återgivna på bild. […] illustrationernas fina inramning gör detta till en fungerande helhet. Gott så!” – Staffan Engstrand BTJ

Illustrationerna i Uppdrag: Skrämmarna förtjänar också ett eget omnämnande. De har en sagolik grundton, kombinerad med en väldigt accentuerad mimik hos karaktärerna. Allra bäst gillade jag själv den mäktiga bild av virvelvinden som susar runt Peppar, Lina och Alberto när Peppar botar Lina från den tokhicka hon ådragit sig i mötet med skrämmarna.”- Tiotusenord

urval

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *