Logotyp Sericoda

Logotyp för företaget Sericoda Brand och Säkerhet. Sericoda är det latinska namnet på Brandlöpar-skalbaggen som företaget valt som sin symbol.

Här gällde det att få till en logo-siluett som icke var att förväxla med ett helt annat gotländskt företag som hade en skalbagge som sin symbol; Barlingbo Bryggeri och deras körkmack!

Logotyp Cirkus Fenomenal

Fenomenalen är alltid roliga att jobba med! Till den här utställningen skulle jag designa en logga/temabild för att förmedla en riktigt klassisk cirkuskänsla.

Slutversionen av den här loggan trycktes i guld mot en djupt röd bakgrund och cirkuskänslan var ett givet faktum.

cirkusfenomenal

Logotyp Medeltidens Gotland

Logotypen för Gotalnds museums utställning Medeltidens Gotland.

Museet efterfrågade en bild på en medeltida kogg i en ganska grov och stiliserad stil inspirerad av gamla sigillbilder, samt även en ganska dämpad grå-svart-röd färgskala. För att symbolisera den gotländska guldålderns uppgång och fall jobbade vi också fram idén med gyllene men alltmer trasiga segel ju längre ”fram” i bilden man kommer.

Vågorna gjorde jag i en lätt japansk-inspirerad stil som jag tyckte gifte sig väl med det stiliserade skeppet.

Logotyp ”Stux”

Arbetet med att ta fram en logotyp till den gotländska silversmeden Susanne Stuxberg / STUX. Hennes silverskonst har drag av både det sirligt organiska och kraftfullt grova, och det var en intressant process att hitta en balans mellan stilarna.

Till slut blev loggan en starkt stiliserad variant av hennes namnteckning.

logga 2015-2logga 2015-7